Започна третият етап от акция Зима, ще се проверява техническата изправност на автомобили и фаровете.

...
Започна третият етап от акция Зима, ще се проверява техническата изправност на автомобили и фаровете.
Коментари Харесай

Катаджиите с трети етап на акция Зима! Ето за какво ни погват

Започна третият етап от акция  " Зима ", ще се проверява техническата изправност на автомобили и фаровете. Това съобщиха от Министерство на вътрешните работи.

От МВР напомнят на водачите, че моторните транспортни средства трябва да се движат с включени светлини денем. Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при доста понижена видимост поради мъгла, снеговалеж и дъжд, спомагателна задна светлина за мъгла с червен цвят се употребява единствено когато видимостта е понижена под 50 метра, напомнят от вътрешното министерство. 

От МВР препоръчват да се ревизира изправността на спирачната система, да се ревизират и поддържат чисти, забележими, контролирани и в редовност фаровете, стоповете, габаритите, мигачите, както и да се ревизира оборудването за предпазен триъгълник, аптечка, пожарогасител и светлоотразителна жилетка.

" Бъдете деликатни! Карайте рационално! ", приканват от полицията. 

От Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП) също призоваха всички водачи да са подготвени за зимата, когато потеглят на път.

От през днешния ден в цялата страна ще бъде публикувана особено създадена инфографика " Готов ли си за зимата? ", която има за цел да притегли вниманието на шофьорите към подготовката на транспортното средство за зимния сезон.

През зимата метеорологичните условия създават разнообразни предизвикателства пред участниците в придвижването. Затова е значимо да се вземат спомагателни защитни ограничения за безвредно пътешестване в студените месеци, означават от ДАБДП.

Със съдействието на Съюза на българските автомобилисти в границите на акция " Зима " инфографиката ще бъде сложена на видно място в техническите центрове на СБА, както и в партньорски сервизи.

Министерството на превоза и известията и Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " се включват в акцията и с тяхна поддръжка инфографиката ще доближи до пунктовете за годишен механически обзор за повече водачи да извърнат внимание на ограниченията за повишение сигурността при шофиране през зимата, които да подхващат. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР